Resepi #SATE KEBAB Puff
oleh jasrine2
oleh jasrine2
Alhamdulillah...saya nak kongsikan resepi #Sate Kebab Puff pula kali ini.
Bahan - bahan:
1. #SATE KEBAB of cause kenalah ada. Perasa ikut suka hati yang mana suka. Ada perasa blackpepper, pedas dan briani.
2. Kulit pastry puff saiz besar apa-apa brand pun boleh asalkan halal
3. Satu biji telur dipukul sedikit.
Cara Penyediaan:
1. Nyah sejukkan #SATE KEBAB dalam masa 3-5 minit.
2. Nyah sejukkan kulit pastry puff dalam 5-10 minit.
3. Sediakan satu batang #SATE KEBAB dan buang lidi nya.
4. Potong pastry puff menjadi 6 bahagian untuk 6 batang #SATE KEBAB
5. Ambil sepotong pastry puff dan sebatang #SATE KEBAB dan gulungkan
6. Sapukan bancuhan telur dihujung gulungan pastry agar tidak terbuka ketika dibakar nanti
7. Tekan dengan garfu untuk lekatkan pastry puff
8. Kelarkan atas gulungan pastry dengan pisau dan sapukan dengan bancuhan telur diatasnya untuk dapatkan pastry puff yang rangup
9. Bakar dalam oven 160 C dalam 15-20 minit
Siap. Boleh dinikmati bersama keluarga tercinta.
#kempenmasaksendiri
#satekebabakmalmmgsedap
#satekebabakmal
#wecareweguide
#mencariagentsatekebab
WA 01132371048
No comments:
Post a Comment