Showing posts with label sate kebab akmal. Show all posts
Showing posts with label sate kebab akmal. Show all posts

Tuesday, May 17, 2016

Because I like it !!!



Because I like it !!!

as what Ara Aziz said :D




Friday, April 22, 2016

Ara Aziz M Osman favorite #SATEKEBAB



Apa kata penggemar cilik tentang #satekebab...jom layannn...











#kempenmasaksendiri
#satekebabakmalmmgsedap
#satekebabakmal
#wecareweguide
#mencariagentsatekebab

WA 0133404822

Wednesday, April 20, 2016

My Story dengan #SATE KEBAB


My Story dengan #SATE KEBAB


Story 1:
Customer pertama adalah kakak ipar yang datang ke rumah untuk melawat. Hidangan yang disediakan adalah Resepi #SATE KEBAB Puff yang pertama kali dibuat.

Alhamdulillah sedap juga. Maka kakak ipar pun mengoder la 2 bungkus #SATE KEBAB perasa Blackpepper dan Beriani.


Story 2:
My friend a.k.a x colleague, want to order 4 pack of #SATE KEBAB chicken and 1 pack of #SATE KEBAB meat. Of cause if you buy 5 pack of #SATE KEBAB you will get #FREE DELIVERY in Klang Valley and neigbourhood.

Additional request she order is #Ayam Pandan soon to be added in the list In Shaa Allah.

So I delivered the order to her house at Bandar Mahkota Cheras. We chit chat about half and hour because you know old friend meet....so many things need to talk....hahaha...

I gave her a bunch of banana as my buah tangan to her.

That's all.....thanks dear! Hope to get order from you again and again and again....bla..bla..bla...


Story 3:
My cute and always comel x-roommate from mrsmbp. We have been slept in the same partition for almost 2 years :D in Purnamarian. She's has been my customer for "My online boutique for you" previously.

Thank you my dear for order 1 pack of #SATE KEBAB chicken Blackpepper, 1 pack of #SATE KEBAB meat and 2 pack of #Chiken Pie.



#kempenmasaksendiri
#satekebabakmalmmgsedap
#satekebabakmal
#wecareweguide
#mencariagentsatekebab

WA 01132371048 

Tuesday, April 5, 2016

Resepi #SATE KEBAB Puff


Resepi #SATE KEBAB Puff
oleh jasrine2




Alhamdulillah...saya nak kongsikan resepi #Sate Kebab Puff pula kali ini.


Bahan - bahan:

1. #SATE KEBAB of cause kenalah ada. Perasa ikut suka hati yang mana suka. Ada perasa blackpepper, pedas dan briani.

2. Kulit pastry puff saiz besar apa-apa brand pun boleh asalkan halal

3. Satu biji telur dipukul sedikit.


Cara Penyediaan:

1. Nyah sejukkan #SATE KEBAB dalam masa 3-5 minit.

2. Nyah sejukkan kulit pastry puff dalam 5-10 minit.

3. Sediakan satu batang #SATE KEBAB dan buang lidi nya.

4. Potong pastry puff menjadi 6 bahagian untuk 6 batang #SATE KEBAB

5. Ambil sepotong pastry puff dan sebatang #SATE KEBAB dan gulungkan

6. Sapukan bancuhan telur dihujung gulungan pastry agar tidak terbuka ketika dibakar nanti

7. Tekan dengan garfu untuk lekatkan pastry puff

8. Kelarkan atas gulungan pastry dengan pisau dan sapukan dengan bancuhan telur diatasnya untuk dapatkan pastry puff yang rangup

9. Bakar dalam oven 160 C dalam 15-20 minit


Siap. Boleh dinikmati bersama keluarga tercinta.


#kempenmasaksendiri
#satekebabakmalmmgsedap
#satekebabakmal
#wecareweguide
#mencariagentsatekebab

WA 01132371048 

Monday, April 4, 2016

Resepi Hot #SATE KEBAB bun



Resepi Hot #SATE KEBAB bun

Alhamdulillah,

Syukur pada Allah atas kurniaan rezeki hari ini. Maka saya nak kongsikan resepi yang sedap ni untuk semua. 





Bahan - bahan:

1. #SATE KEBAB Blackpepper
2. Roti oblong
3. Salad
4. Mayonis
5. Thousand Island


Cara membuat:

1. #SATE KEBAB di nyahbeku dan direbus/dibakar
2. Roti oblong dibelah dua
3. Basuh dan toskan salad
4. Letakkan salad diantara belahan roti
5. Letakkan 2 batang #SATE KEBAB
6. Letakkan Mayonis dan Thousand Island diatas #SATE KEBAB
7. Jika suka pedas bolehlah di tambahkan sos cili.


Mudah dan menjimatkan masa kerana penyediaan yang ringkas. Namun ia adalah hidangan yang sihat dan dijamin bersih serta halal sudah pasti.

Diharap menu ini dapat memberikan inspirasi kepada semua untuk menyediakan hidangan keluarga yang bersih dan sihat. 

Homemade is my choice for my family :)
Healthy food healthy family.


#kempenmasaksendiri
#satekebabakmalmmgsedap
#satekebabakmal
#wecareweguide
#mencariagentsatekebab

WA 0133404822


Sunday, April 3, 2016

Resepi Mini Chicken Pie with #SATE KEBAB



Resepi : Mini Chicken Pie with #SATE KEBAB





Bahan-bahan:


  • Bawang merah & bawang putih (potong halus)
  • 6-7 cucuk #satekebabakmal black pepper (potong dadu)
  • Carrot, capsicum, cendawan butang (potong dadu)
  • 2 tbs butter/margerin
  • 3 tbs tepung
  • 1 cwn air/stok ayam
  • Kulit popia (size besar) -- fefeeling filo pastry

Cara-caranya:



1. Tumis bawang merah, bawang putih, sate kebab, carrot, capsicum & cendawan. Letak bahan perasa (garam & lada hitam). Dah masak, boleh angkat dan set aside

2. Dalam periuk lain, panaskan butter kemudian masukkan tepung dan kacau sampai tepung masak (hilang bau tepung)

3. Masukkan air/stok ayam dan kacau lagi.

4. Campurkan inti yang dah di masak tadi dan gaul. Tutup api.

5. Preheat oven & sapukan sikit butter pd baking pan (cavity type) supaya kulit popia tak lekat

6. Letak kulit popia dan masukkan filling

7. Bungkuskan kulit popia and boleh letak egg wash kalau nak.

8. Bakar smpai golden brown. Kalau nak bahagian bawah pun golden brown, boleh keluarkan pie dari tray, flip over dan masuk balik dalam oven.


Sekian resipi mini chicken pie . Selamat menikmatinya!


Kredit resepi & gambar kepada: Puan Ainul


#kempenmasaksendiri
#satekebabakmalmmgsedap
#satekebabakmal
#wecareweguide
#mencariagentsatekebab


WA 0133404822

Product Premium : #SATE KEBAB


FAKTA BENAR : #SATE KEBAB Product Premium 


1. SATE KEBAB dihasilkan dari isi ayam yg diambil dari bahagian dada sahaja dan diadun bersama rempah yang terpilih

2. Mengikut Atlas Makanan, bahagian dada ayam mengandungi kandungan LEMAK dan KOLESTROL yang RENDAH

3. Setiap 38g berat dada ayam HANYA mengandungi 3g lemak dan 6.9mg kolestrol jika dibandingkan bahagian peha seberat 52g mengandungi 6g lemak dan 34mg kolestrol


oleh SEBAB inilah SATE KEBAB adalah "PRODUCT PREMIUM"







#satekebabakmalmmgsedap
#satekebabakmal
#wecareweguide
#mencariagentsatekebab


WA 01132371048 

Friday, April 1, 2016

Resepi #SATE KEBAB mudah untuk bekal anak-anak



Multigrain bread dengan #SATE KEBAB & cheese

Hidangan yang mudah dan simple ni amat sesuai dihidangkan diwaktu pagi sebagai sarapan untuk anak-anak.
Jimat masa dan tenaga :)

Anak-anak pasti suka.Bahkan mereka juga boleh membantu menyediakan hidangan ini. Selain dapat menerapkan nilai-nilai murni dalam keluarga ia juga dapat juga mengeratkan lagi kemesraan kasih sayang antara ibu dan anak.





Bahan-bahan:
  1. Kepingan Roti multigrain gardenia
  2. Sate Kebab
  3. Cheese slice
  4.  Mayo
  5. Sos Cili

Mari sediakan hidangan ringkas ini dengan 2 cara mudah:
  1. Sate kebab potong bulat2 letak atas roti then letak cheese n bakar dlm oven sekejap...
  2. Keluarkan dari ketuhar dan hidangkan dengan sos dan lingkaran mayonis.
Selamat mencuba ye.


Kredit resepi & gambar kepada: Puan Misrinah




#kempenmasaksendiri
#satekebabakmalmmgsedap
#satekebabakmal
#wecareweguide
#mencariagentsatekebab


WA 01132371048 

Tuesday, March 29, 2016

#Project01 didaftarkan SSM



Assalammualaikum semua,

Alhamdulillah syukur kepada Allah kerana dengan limpah kurniaNya, #Project01 telah di didaftarkan sebagai satu perniagaan yang sah pada 28 March 2016. Alhamdulillah.

Sebagai langkah pertama, #Project01 akan melebarkan sayap nya ke Kedai Koperasi KPDNKK, Putrajaya, In Shaa Allah.

Sekarang warga Putrajaya sudah boleh menikmati sajian #SATE KEBAB dengan mudah. Product #SATE KEBAB akan berada di koperasi KPDNKK mulai hari ini 29 March 2016, In Shaa Allah. Kami berharap ramai yang menyokong usaha ini dgn membeli keluaran produk #Project01.

Jom beramai2 merasa #SATE KEBAB yang memang laku keras ni. Dah cuba pasti nak lagi dan lagi dan lagi !!! :D




#kempenmasaksendiri
#satekebabakmalmmgsedap
#satekebabakmal
#wecareweguide
#mencariagentsatekebab


WA 0133404822

Sunday, March 20, 2016

SATE KEBAB: Nyummmyyy sedap dan mudah


SATE KEBAB 





Dah pernah makan sate kebab? Belum???
Eemmm....sate kebab ni memang tengah popular sekarang ni. Ada 2 jenis sate kebab ie. sate kebab ayam dan sate kebab daging.

Macam mana nak makan???....ada pelbagai cara nak makan. Boleh rebus,goreng,grill,bakar atau sebagai bahan utama dalam resepi masakan.

Nak dapatkan di mana???
Mudah je WA no ni 013344822 atau boleh comments kat bawah ni. In shaa Allah will response immediately.

Nak harga murah???
Jom jadi agent! Jimat dan untung berbaloi-baloi :)


#kempenmasaksendiri
#satekebabakmalmmgsedap
#satekebabakmal
#wecareweguide

#mencariagentsatekebab

WA 01132371048 

Tuesday, March 1, 2016

Project01


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 

  الحمد لله رب العالمين 
Segala pujian bg Allah, Tuhan sekalian alam. 

Syukur saya kepada Allah yang telah memberi peluang untuk mengambil tindakan bijak untuk melaksanakan #project01 #productmuslim yang pertama. 

إن شاء الله 
Saya akan kongsikan di sini apa #project01 #productmuslim yang sangat mengujakan itu. 

Dijamin #halalantoiban , #noMSG,  #lowFAT dan rasanya sedap!!! 



Hubungi kami untuk tempahan 0133404822.

Disediakan resepi yang menggunakan sate kebab untuk dicuba. 



Creamy potato with sate kebab 
******************************

OLEH : Puan Hafizah 

Bahan bahan
-sate kebab blackpepper(ikut kesukaan)
-cendawan butang
-carrot
-6biji kentang
-1/2 cawan fresh milk
-sedikit garam
-sedikit mix herb
-5 keping cheesedale cheese(slice)
-2biji bawang merah

Cara memasak.

1- cincang bawang dan Parut carrot sehingga halus. 
2)Potong sate kebab (memanjang atau melintang)..potomg cendawan nipis2..
3)Tumis bawang dengan menggunakan beberapa titik minyak zaitun(optional)..kemudian tumis bawang dan masukan bahan2 yang telah dipotong td tambahkan sedikit garam dan ketepikan..
4) buang kulit kentang kemudian potong kepada saiz yg labih kecil dan rebus kentang sehingga lembut.
5) setelah kentang lembut..toskan kentang tersebut.
6) lenyekkan kentang tadi menggunakan lesung batu..tumbuk sekadarnya..jangan sampai kentang hancur..
7) campurkan fresh milk, mix herb dan sedikit garam dalam kentang yang telah ditumbuk td..kemudian campurkan adunan tumis td kedalam kentang.. 
8)letak kan cheesedale atas lapisan paling atas kentang tersebut dan kemudian panaskan dalam microwave dalam 3 minit.






#kempenmasaksendiri
#satekebabakmalmmgsedap
#satekebabakmal
#wecareweguide
#mencariagentsatekebab

WA 0133404822


Contest We Win